Новинний блок від deHouse

Особливості та переваги декоративних дерев’яних панелей – deHouse

Оздоблення стін дерев’яними панелями — декораторський спосіб, історія якого об’єднує не одне століття. Відбулися зміни, оновлення і підлаштування під нові художні віяння, поки цей спосіб не постав у всьому різноманітті варіантів. 

До дерев’яних панелей можна віднести й розкішні вироби з цінної деревини, і більш бюджетні варіанти — панелі МДФ, рейкові панелі. 

Особливості та переваги

  • Вигляд – стінова панель з дерева вирізняється оригінальністю, її можливо застосувати майже в будь-якому стилі як окремий компонент або ж зробити яскравий акцент. Дерев’яні панелі – простий метод для зонування простору.
  • Практичність – панелі встановлюються легко та не вимагають професійного догляду. Але обираючи, потрібно враховувати всі деталі помешкання. Під обшивку можливо сховати різні кабелі та дефекти стін; простір матиме не тільки красивий, але й охайний вигляд.
  • Комфорт – дерев’яні панелі дають змогу створити певний мікроклімат у приміщенні. Низька теплопровідність допомагає зберегти тепло в холодну пору року, а з потеплінням – прохолоду.
  • Звукоізоляція – деревина допомагає знизити рівень шуму, створюючи комфортні умови для відпочинку та роботи.
  • Довговічність – термін служби буде тривалим, за умови правильного монтажу та правильної експлуатації.

Підвищена вологість в приміщенні може сприяти утворенню цвілі та руйнуванню покриття, це необхідно враховувати, обираючи дерев’яні панелі для стін. Сухе повітря може призвести до деформації поверхні та появи шпарин. Тому стінові панелі з деревини використовують лише у помешканнях з помірною вологою. Деякі різновиди потребують періодичної обробки – натуральне дерево просочують захисними засобами.

Види 

Дерев’яні 3d-панелі 

Рельєфні (тривимірні) панелі з дерева конструктивно нагадують мозаїку. Кожен елемент — частина певного малюнка, орнаменту, і, складаючи їх разом, можна отримати цікаві фактури, оптичні ілюзії. 

Такі панелі рідко використовують для обробки всього приміщення — зазвичай для оформлення однієї стіни або навіть її частини. 

Рейкові панелі 

Оздоблення рейками — ще один цікавий спосіб декору в сучасному інтер’єрі: це стильно та вигідно. Як і з 3d-панелями, рейками рідко оформлюють весь простір — до них звертаються, коли необхідно візуально зонувати приміщення. 

МДФ-панелі 

Доступний та простий в монтажі різновид. Враховуючи, що екостиль сьогодні надзвичайно популярний, дизайнери все частіше беруть до уваги панелі з МДФ, показуючи, що стильне необов’язково має бути дорогим. 

Тренди та стилі

«Сучасне прочитання класики». Для прикладу, історичний декор в стилі бароко можуть відтворити на панелях з МДФ, після чого пофарбувати кожну панель в один колір. 

Фактура натуральної деревини — один з основних світових трендів у дизайні. Для підкреслення природної краси шпону, можна піддати його обробці олійним просоченням: допоможе зберегти колір дерева або надати йому відтінок потрібної теплоти.

Панелі з дерева відмінно підходять для будь-якого стилю.

У скандинавському стилі присутня легкість та лаконічність в інтер’єрі, яка досягається завдяки використанню білого кольору. Деревина та натуральність в цьому стилі — основні виразні засоби. Поверхня панелей може бути гладкою чи профільованою, у скандинавському стилі віддають перевагу теплим тілесним тонам, нейтральним сірим відтінкам, чорним контрастам і прохолодній синяві. Світлі тони допоможуть сформувати вигляд об’ємності дерев’яних панелей.

Для стилю лофт обирають декоративні панелі з дерева для стін у всій їхній натуральній красі. Обираючи лаки та обробку, без використання фарб. Горизонтальне розміщення панелей підходить для приміщень із високими стелями. Гармонійно виглядатимуть також широкі плити. Такий спосіб встановлення сприятиме збільшенню простору.

Дерев’яні панелі часто використовують фрагментами, для виділення певної зони. Вертикальне розміщення застосовують під час декорування офісних просторів або робочої зони у приміщеннях.