Новинний блок від deHouse

Сучасна зручна кухня. Як продумати планування? – deHouse

Сьогодні представлено безліч засобів, обладнання, які допоможуть зробити кухню ергономічною та заощадити свої сили, час. Як вибрати фурнітуру, щоб без марних старань дотримуватися порядку? Як грамотно підібрати меблі та використовувати всі можливості простору? Як зробити кухню красивою і зручною? Все необхідно організовувати згідно з вашим внутрішнім комфортом, рекомендаціями фахівців.

Зонування простору

Багато експертів радять організувати на кухні 5 функціональних зон:

  • Для запасів (різні крупи, макаронні вироби, борошно). Тут також встановлюють холодильник для продуктів з невеликим терміном зберігання і тих, що потребують певних умов зберігання.
  • Для розміщення столових наборів, посуду.
  • Зона мийки, де ставлять посудомийну машину, зберігають засоби для прибирання та дотримання порядку.
  • Зона, де розташовується все необхідне для підготовки до приготування їжі ножі, столові прилади, спеції. Таку зону організовують між мийкою і плитою.
  • Для приготування. У цій зоні встановлюють плиту, зберігають посуд, необхідне начиння для приготування їжі.

Такий розподіл відносний, але він допоможе якнайкраще розмістити необхідні речі, продукти. Також для кожної зони кухні є різні висувні системи, системи зберігання, роздільники. Команда deHouse допоможе з вибором різних систем.

Враховуйте робочий трикутник, організовуючи планування кухні мийка, варильна поверхня, холодильник. Відстань між ними не повинна перевищувати двох метрів. Для багатьох приміщень відмінно підходить кутове планування, з допомогою якого буде можливість організувати простору робочу поверхню та обладнати місця для зберігання.

Комфортні меблі

Стандартні розміри меблів можуть стати для вас не дуже комфортними доведеться дотягнутися до потрібного елемента або, навпаки, низько нахилятись, що може викликати швидку втому, болі в м’язах. Визначити потрібну висоту стільниці досить просто відстань між зігнутими в ліктях руками та робочою поверхнею повинна бути приблизно 15 сантиметрів. Експерти також рекомендують зробити нижні елементи кухонного гарнітура в зоні мийки максимально високими до 100 сантиметрів. У зоні підготовки висота стільниці повинна бути нижче 85-90 сантиметрів.

Є кілька варіантів, як можна оптимізувати висоту стільниці. Найбільш прийнятний спосіб регульовані ніжки. Нестандартна ідея підвісні нижні шафи. Найпростіший спосіб масивна обробна дошка, встановлена на стільниці.

Компанія deHouse займається повним циклом виробництва від зображення / ескізу до готового виробу в інтер’єрі. Наші менеджери допоможуть вибрати матеріали для кухонного гарнітура під ваш бюджет, підготують креслення і специфікації.

Простір в кутах

Висувні системи, поворотні механізми допомагають використовувати практично кожну ділянку на кухні. Значним це стане для невеликих приміщень і кухонь з Г-образним плануванням. Багато цікавих рішень представляють виробники фурнітури, що можуть полегшити процес, розв’язати питання зі зберіганням, зробивши кухню найбільш зручною.

Кутові шафи можливо оснастити не стандартними полицями, а спеціальними поворотними елементами. Наприклад, полицями, які обертаються або висувними системами. У першому випадку всередині шафи встановлюються полиці, які, під час відкривання дверцят, повертаються навколо своєї осі. У другому в шафі розміщується складна система внутрішніх шухляд, з’єднаних один за іншим.

Висувні шухляди замість полиць

Зручна кухня це також про місткі шухляди, які будуть без зусиль відкриватися і безшумно, плавно закриватися. В хорошій шухляді головне, щоб легко можна було її висувати та засувати, навіть якщо вона повністю заповнена. Таке можливо виключно за умови використання якісних сучасних напрямних в конструкції. Команда deHouse відповідально підходить до виробництва кухонного гарнітура: підбирає високоякісні матеріали та фурнітуру.

Також можливе встановлення спеціальної електронної системи, що автоматично відкриває-закриває шухляди, варто лише легко натиснути на поверхню. Таке рішення обійдеться недешево, але стане незамінним, якщо на вашій кухні багато важких шухляд з необхідністю частого відкривання. Виробники встановлюють системи плавного закривання доводчики: саме вони сприяють акуратному і безшумному закриттю.

Внутрішній простір шухляд

Варто врахувати встановлення внутрішніх роздільників для шухляд. Різні вставки, підставки для тарілок, інші системи для облаштування внутрішнього простору шухляд і шафок допоможуть заощадити багато часу. Професіонали рекомендують вибирати шухляди з високими прозорими бортиками, що полегшить пошук необхідних предметів, допоможе підтримувати порядок на кухні.

У багатьох випадках досить використовувати кілька різновидів фурнітури, грамотно продумавши їх встановлення в шухлядах і шафах, які часто використовуються. Це допоможе помітно полегшити процес приготування, зберігання.